گروه فنی و مهندسی وی سنتر

راهکارهای جامع دیتاسنتر

گروه فنی و مهندسی وی سنتر

راهکارهای جامع دیتاسنتر

راهکارهای جامع دیتاسنتر

پیوندها
  • ۰
  • ۰

مفاهیم کلی Data Replication

در دنیای حرفه ای IT یکی از کلمه هایی که همیشه شنیده می شود ، واژه Replication است. رپلیکیشن به زبان ساده به فرآیند ایجاد یک کپی دقیق از اطلاعات گفته می شود. این نسخه کپی اطلاعات که به آن Replica گفته می شود ، در مواقع بروز بحران ، فریاد رس ما است. به دلیل اینکه Data Replication کپی دیتاهای عملیاتی است ، این امکان را محیا می کند که در زمان بروز مشکلات ، در کم ترین زمان ممکن سیستم را به حالت قبل بازگردانیم.

مفاهیم کلی Data Replication

انواع Replication

به طور کلی دو نوع Replication وجود دارد. انواع آن Remote Replication و Local Replication می باشند. Local Replication به شیوه ای گفته می شود که در آن Storage System همتا در همان دیتاسنتر وجود داشته باشد.

مفاهیم کلی Data Replication

Remote Replication در حالتی است که دیتاهای موجود در Storage System اصلی بر روی Storage System ای که در یک دیتاسنتر دیگر وجود دارد کپی می شوند. این مدل به خصوص برای زمانی که به هر دلیل سایت اصلی قادر به ارائه سرویس نباشد ، کارآمد است. برای مثال دیتا سنترهای Google ، FaceBook ، مایکروسافت و بسیاری از شرکت های مشهور و حتی برخی از بانک های ایرانی از این مدل Data Replication برای پایداری و امنیت سرویس استفاده می نمایند.

مفاهیم کلی Data Replication

با نرم افزارهای بسیاری امکان Data Replication وجود دارد. برای مثال نرم افزار SnapMirror  از شرکت NetAPP یکی از این نرم افزار ها است.

مفاهیم کلی Data Replication

یکی دیگر از کاربردهای بسیار جالب Replication برای زمانی است که شما بخواهید با دیتا های اصلی سازمان یک آزمایش و تست خاص را انجام دهید ، اما می خواهید مطمئن باشید که به دیتاهای اصلی آسیبی وارد نمی شود. در این حالت با استفاده از Data Replication از اطلاعات اصلی و عملیاتی سازمان Replica  تهیه می نماییم و سپس آزمایش ها و بررسی های خود را بر روی داده های کپی اعمال می نماییم. در این صورت به اطلاعات اصلی آسیبی وارد نمی شود و خدشه ای در Business Continuity وارد نمی گردد.

Local Replication با استفاده از Data Mirroring یا تکنولوژی Snapshot قابل انجام است.

انواع Remote Replication

Remote Replication در سه حالتِ Synchronous ، Asynchronous و Semi-Synchronous قابل اجرا است.

Synchronous Remote Replication

در حالت Synchronous دیتا یا اطلاعات به صورت لحظه ای و پیوسته  با Storage System موجود در Data Center اصلی همگام سازی یا Sync می شود. بنابراین RPO در این نوع Remote Replication تقریبا نزدیک به صفر است. RPO یا Recovery Point Objective به فاصله زمانی بین آخرین نقطه بازیابی ایجاد شده تا زمان بروز Disaster یا بحران گفته می شود. با وجود اینکه RPO نزدیک به صفر آن هم در این ابعاد برای هر Storage Administrator ای بسیار وسوسه انگیز است ، اما به دلیل افت کارایی Storage  در این روش ، استفاده از آن با چالش هایی مواجه است.

علت افت کارایی یا کاهش Performance این است که زمانی که دیتا در Remote Site نوشته می شود ، قبل از اینکه Storage System مبدا عملیات نوشتن دیتا را تمام شده تلقی کند  ، نیاز دارد از Storage System واقع در Remote Site یک Acknowledge   به Storage System دیتا سنتر ارسال شود. تنها در این صورت است که Storage اصلی نوشتن دیتا را تمام شده تلقی می نماید.  به همین خاطر ، با توجه به فاصله بین دیتا سنترها ، پهنای باند بین دو سایت و مقدار دیتایی که باید Replicate گردد ، زمان Write Operation یا عملیات نوشتن افزایش می یابد که تاثیر مستقیمی بر روی کارایی Storage System ها دارد.

مفاهیم کلی Data Replication

Asynchronous Remote Replication

در مدل Asynchronous نوشتن دیتا در مبدا ارتباطی با نوشتن دیتا در مقصدِ Replication ندارد و Data Storage مبدا منتظر تایید Storage System موجود در Remote Site نمی ماند. بنابراین در این روش ریسک طولانی شدن RPO وجود دارد ، اما Performance  بهتری نسبت به Synchronous Remote Replication از آن انتظار می رود.

در مسافت های بسیار طولانی که پهنای باند کمی دارند ، استفاده از روش Asynchronous الزامی است.

مفاهیم کلی Data Replication

Semi-Synchronous Remote Replication

Semi-Synchronous در اغلب اوقات به وضعیتی گفته می شود که اطلاعات با  بیش از یک سایت یا دیتاسنتر Replicate می گرند. در این حالت ممکن است Replication با یکی از سایت ها از نوع Synchronous و با سایت دیگر از نوع Asynchronous  باشد.مفاهیم کلی Data Replication


تصاویر این مقاله از وب سایت EDX  استخراج شده است.

  • ۹۶/۱۱/۱۰
  • Sajjad Rezaei

مفاهیم کلی Data Replication

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی