اپل و گوگل جمع آوری دادههای لوکیشن در اپلیکیشنهای ردیابی تماس برای شناسایی کووید ۱۹ را ممنوع کردند
این کمپانیها به اپلیکیشنها اجازه نمی دهند که برای جمع آوری اطلاعات جی پی اس از سیستم رهگیری تماس آنها استفاده کنند. به همین دلیل اپل و گوگل جمع آوری دادههای لوکیشن در اپلیکیشنهای ردیابی تماس برای شناسایی کووید ۱۹ را ممنوع کردند .
گوگل و اپل رهگیری لوکیشن در اپلیکیشنهایی که از سیستم “رهگیری تماس” کووید ۱۹ اختصاصی آنها استفاده میکنند را ممنوع کردند. طبق گزارش رویترز این دو کمپانی که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا متحد شده اند اجازه جمع آوری دادههای جی پی اس را به اپلیکیشنها نمی دهند.
در عوض مسئولان حوزه پزشکی که خواستار دسترسی به اطلاعات لوکیشن بیماران هستند باید از آنچه گوگل و اپل “راهکارهایی غیرپایدار که باعث تخلیه سریع شارژ باتری میشوند” استفاده کنند. اما حامیان حریم خصوصی نگران هستند که جمع آوری این دادهها خطر نشت اطلاعاتی را فراهم کرده و باعث میشود هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد در جریان باشد که شما مبتلا به کووید ۱۹ بوده اید یا خیر.
اولین نسخههای پلتفرم رهگیری تماس هفته گذشته برای برنامه نویسان اندروید و iOS منتشر شدند. این سیستم از سیگنالهای بلوتوث برای اجرای “دست تکانی دیجیتال” بین مالکان گوشیهای هوشمند استفاده میکند؛ مردم میتوانند دریافت اعلان را روشن کنند و بیماران میتوانند به صورت ناشناس به دیگران درباره مثبت بودن علائم خودشان هشدار بدهند. اما بدون دادههای جی پی اس اپلیکیشنها نمی توانند اطلاعات مربوط به چگونگی گسترش بیماری یا نقاط حساس را جمع آوری و تشخیص دهند.
به گفته رویترز برخی افراد ابزار گوگل و اپل را دور زده و از رویکردهای خاص خودشان استفاده میکنند. مثلاً شرکت نرم افزاری Twenty توسعه دهنده سرویس رهگیری تماس Healthy Together بر اساس جی پی اس و بلوتوث اعلام کرده که اپلیکیشن این شرکت بدون نیاز به کمک شرکتهای تکنولوژیکی بزرگ هم میتواند به کار خود ادامه دهد.
گوگل و اپل قصد دارند این پروژه را تا انتهای سال جاری برای ۲ میلیارد گوشی در سراسر جهان منتشر کنند. این کمپانیها مسئولان بهداشتی را تشویق به استفاده از یک اپلیکیشن رسمی در هر کشور کرده اند – به امید اینکه در این زمینه یکپارچگی ایجاد شده و همه از یک سیستم استفاده کنند. اما این شرکتها از رویکردهای دولتی و منطقه ای هم پشتیبانی میکنند.
در عین حال انگلیس قصد دارد این هفته اپلیکیشن رهگیری کووید ۱۹ خود را در جزیره وایت راه اندازی کند و کارمندان سیستم NHS به این پلتفرم دسترسی خواهند داشتند؛ این پلتفرم از روز پنجشنبه برای سایر اهالی این جزیره هم در دسترس خواهد بود. بریتانیا پس از رد کردن تکنولوژی رهگیری اپل و گوگل یک مدل متمرکز را در پیش گرفت که نشانههایی از تماس کاربر را به شکل توکنهایی ناشناس روی دستگاه ذخیره میکند. اگر تست کرونای یک شخص مثبت باشد، این اپلیکیشن به سایر افرادی که با وی در تماس بوده اند هشدار میدهد.
- ۹۹/۰۲/۲۸