بررسی محصولات جدید مایکروسافت : Surface Book ۳ ، Surface Go ۲ و Surface Dock ۲
از مدتها قبل مشخص شده بود که قرار است مایکروسافت قبل از پایان ماه آوریل Surface Book ۳ و Surface Go ۲ را روانه بازار کند. اما این تولیدات جدید مایکروسافت چه ویژگیها و امکاناتی دارند؟
در این مطلب به بررسی محصولات جدید مایکروسافت : Surface Book ۳ ، Surface Go ۲ و Surface Dock ۲ می پردازیم و همه اطلاعات و شایعات منتشر شده درباره این محصولات را بیان می کنیم. گفته میشود که به خاطر شیوع ویروس کرونا و ترس مایکروسافت از اینکه نتواند محصولات کافی را تولید کند، عرضه این محصولات کمی به تاخیر افتاده است. هنوز هیچ کس قادر به تعیین دقیق تاریخ عرضه این محصولات نیست اما اگر شایعات و اطلاعات منتشر شده درست باشد، این اتفاق به زودی رخ خواهد داد.
Surface Book ۳
گفته میشود که این محصول هم مثل Surface Book ۲ با ۲ پیکربندی متفاوت عرضه میشود که یکی ۱۳ و نیم اینچی و دیگری ۱۵ اینچی است.
بعید است که Surface Book ۳ تفاوت چشمگیری با مدل قبلی داشته باشد – یک لپ تاپ قابل تبدیل ۲ در ۱ که میتوان صفحه آن را به صورت یک تبلت مجزا باز کرد. این طراحی منحصر به Surface Book است و مزایای دیگری هم دارد از جمله ۲ باتری مجزا – یکی در قسمت پایه و یکی در قسمت تبلت – که ماندگاری شارژ زیادی دارند. Surface Book ۳ تنها مدل Surface است که دارای GPU مجزا است و انتظار میرود این ویژگی در Surface Book ۳ هم وجود داشته باشد.
در حال حاضر Surface Book ۲ پیشرفته ترین مدل Surface است.
به گفته سایت Winfuture.de که ادعا میکند چندین نمونه از این محصولات را که برای بازار اروپا پیکربندی شده مشاهده کرده، در مدل ۱۳ و نیم اینچی Surface Book ۳ یا از پردازشگر Intel Core i۵-۱۰۲۱۰U (۱,۶ گیگاهرتز، ۴٫۲ گیگاهرتز توربو) استفاده میشود و یا Core i۷-۱۰۵۱۰U (۱.۸ گیگاهرتز، ۴٫۹ گیگاهرتز توربو).
هر دو تراشه اینتل چهار هسته ای و هشت ریسمانی هستند. این تراشههای Comet Lake ۲۵ واتیف بیشتر برای سرعت کلاک بهینه سازی شده اند نه برای امکانات و زرق و برقهایی که مدلهای Ice Lake دارند. گرافیک همه آنها UHD پایه است اما برای کار با GPUهای مجزا بهینه سازی میشوند.
اطلاعاتی که سایت Winfuture.de منتشر کرده هیچ نکته خاصی در رابطه با حافظه یا فضای ذخیره اطلاعات ندارد. رم این لپ تاپها ۸، ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی هستند و گزینههای موجود برای SSD شامل ۲۵۶، ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت است که تقریباً مشابه با همان چیزیست که برای Surface Book ۲ عرضه شده بود اما آپشنهای حافظه آنها فقط ۸ و ۱۶ گیگابایتی بودند.
متاسفانه چیزی در رابطه با نوع حافظههایی که مایکروسافت عرضه کرده مشخص نشده اما تراشههای Comet Lake طبق آنچه در مشخصات آنها اعلام شده از DDR۴-۲۶۶۶ و LPDDR۳-۲۱۳۳ پشتیبانی میکنند که در هر صورت در مقایسه با حافظه DDR۳ ۱۸۶۶ مگاهرتزی Surface Book ۲ پیشرفته تر است.
Surface Book ۲ که هم لپ تاپ و هم تبلت محسوب میشود، تنها تبلت قابل تفکیکی است که میتوان از آن به عنوان لپ تاپ هم استفاده کرد.
هنوز اطلاعات زیادی در رابطه با GPU منتشر نشده چون مشخص نیست که مایکروسافت قصد دارد جایگاه Surface Book ۳ را چگونه تنظیم کند. در سالهای گذشته دستگاههایی مثل Surface Pro ۶ هم برای کسب و کارها و هم برای مشتریان پیکربندی و بازاریابی شده بود و تنها تفاوت مهم آنها استفاده از ویندوز ۱۰ Professional برای نسخه بیزنسی بود ولی سختافزار این دو کاملاً یکسان بود.
ممکن است حالا این شرایط تغییر کند. Brad Sams از Petri و WinFuture هر دو پیش بینی کرده بودند که مدل قدرتمند Surface Book ۳ دارای کارت گرافیک Nvidia Quadro و یک گرافیک مخصوص است که برای وقتی از Surface Book به عنوان لپ تاپ استفاده میشود در نظر گرفته شده است. Sams گزارش داده بود که گرافیکهای GTX سری ۱۶xx از Nvidia هم در این لاین عرضه میشوند. اگر مایکروسافت یک مدل مجهز به Quadro برای برنامه نویسها و کسب و کارها و یک مدل سنتی تر با گرافیک GTX برای مشتریان عرضه کند، این گزارشها با یکدیگر همخوانی دارند.
آخرین سوالی که درباره این محصولات مطرح میشود بحث قیمت است. به گزارش WinFuture قیمت مدل ۱۳٫۵ اینچی از ۱۰۲۳ تا ۱۵۲۳ یورو یا به عبارتی ۱۱۱۰ تا ۱۶۵۰ دلار خواهد بود. شرکت مایکروسافت Surface Book ۳ ۱۵ اینچی را با قیمت ۱۴۱۰ تا ۴۳۲۴ یا به عبارتی از ۱۵۳۰ تا ۴۶۹۰ دلار میفروشد (پیکربندی مقرون به صرفه تر مدل ۱۵ اینچی شامل اس اس دی ۲۵۶ گیگابایتی و رم ۱۶ گیگابایتی است که قیمت آن ۱۴۱۰ یورو یا ۱۵۳۰ دلار خواهد بود).
Surface Dock ۲
Surface Book ۲ سیستم قدرتمند و قابل توجهی است اما Surface Book ۲ اصلی مشکل برق داشت و قطعات داخلی آن چه با شارژر استوک و چه با Surface Dock برق زیادی مصرف میکردند. خروجی شارژر Surface Book ۲ ۱۰۰ وات است و Dock ۱۰۰ واتی فقط ۶۰ وات برق برای کانکتور Surface تولید میکند و بقیه برای پورتها در نظر گرفته شده است.
انتظار میرود که طراحی Surface Dock ۲ شبیه قبل باشد اما پورتهای USB-C جایگزین کانکتورهای miniDP میشوند.
سایت آلمانی Dr. Windows.de هم ادعا کرده که به مشخصات Surface Dock دسترسی پیدا کرده و ظاهراً پورتهای آن تغییر کرده و خروجی ۲۰۰ واتی دارد. به گفته این سایت، یک شارژر ۱۲۵ واتی مجزا هم برای Surface Book ۳ طراحی شده که هر دوی این شارژرها برای رفع نیاز Surface Book ۳ کفایت میکنند.
طبق اطلاعات سایت Dr. Windows مایکروسافت پورتهای miniDisplay در Surface Dock فعلی را با USB-C جایگزین کرده است. دو پورت USB-C جدید جایگزین پورتهای USB نوع A در قسمت جلو میشوند اما قرار نیست پورتهای USB-A به صورت کامل حذف شوند و همچنان دو USB-A در قسمت پشت بعلاوه پورت لن، یک فیش صدا و یک قفل Kensington در Surface Dock موجود خواهد بود.
اما نکته ای که هنوز مشخص نیست این است که آیا پورتهای USB-C از تاندربولت پشتیبانی میکنند یا خیر. از طرفی هر پورت USB-C باید بتواند برق صفحه نمایش ۴K/۶۰ را تامین کند که وجود این ویژگیها در Dock که اتصالات آن قدیمی بوده خبر خوبی است.
Surface Go ۲
اگر به دنبال یک تبلت ویندوزی فشرده و قابل حمل هستید، Surface Go گزینه خیلی خوبی برای شما بود و حالا Surface Go ۲ که طبق گزارشات در FCC به نمایش گذاشته شده قرار است به زودی روانه بازار شود. در حال حاضر موجودی مدل قبلی یعنی Surface Go قدیمی در سایت مایکروسافت به اتمام رسیده است.
Surface Go کوچک و فشرده بود و برای کاربرانی که همواره در حال حرکت و جابجایی هستند بسیار مناسب بود. انتظار میرود که Surface Go ۲ هم به همین صورت باشد.
ظاهراً مایکروسافت قصد دارد Surface Go ۲ را با همان ویژگیهای خاص قدیمی عرضه کند و در آن بیشتر از هر چیزی به بحث قابل حمل بودن توجه شده و کارایی اولویت دوم محسوب میشود. همچنین پشتیبانی از LTE هم به آن اضافه خواهد شد.
منابع مختلف از جمله Winfuture اندازه صفحه نمایش Surface Go را حدود ۱۱ اینچ و با رزولوشن ۱۸۰۰×۱۲۰۰ پیکسل اعلام کرده اند که در مقایسه با صفحه نمایش ۱۰ اینچی Surface Go قبلی افزایش ابعاد داشته و ممکن است این افزایش سایز صفحه نمایش با باریک تر کردن قاب دور صفحه انجام شده باشد.
هر چند طبق گزارشات Surface Go ۲ با یک پیکربندی فیزیکی ارائه میشود اما برای پردازنده دو انتخاب در اختیار شما قرار میگیرد یعنی تراشه Pentium Gold ۴۴۲۵Y یا Core m۳-۸۱۰۰Y که البته هیچکدام چندان قدرتمند نیستند. Pentium Gold ۶ واتی که دو هسته و چهار ریسمان دارد با فرکانس ۱٫۷ گیگاهرتز کار میکند و Core m۳ دو هسته ای چهار ریسمانی هم با فرکانس ۱٫۱ گیگاهرتز کار میکند اما تحت بار کاری به ۳٫۴ گیگاهرتز هم میرسد که انتظار میرود کارایی بهتری داشته باشد.
برای Surface Go چند کاور تایپ مختلف عرضه شده است.
طبق گزارش WinFuture مدل Pentium Gold با چهار گیگابایت حافظه و یک اس اس دی ۱۲۸ گیگابایتی عرضه میشود و Core m۳ قدرتمندتر با ۸ گیگابایت حافظه و اس اس دی ۲۵۶ گیگابایتی عرضه میشود.
طبق قیمتهای مشاهده شده توسط WinFuture ممکن است قیمت این مدل در حد ۵۰۰ یورو یا ۵۵۰ دلار تا هزار دلار باشد. از آنجایی که Surface Go به همراه یک تایپ کاور عرضه میشد ممکن است این شرایط برای Surface Go ۲ هم وجود داشته باشد تا به این ترتیب چند دلاری در هزینههای شما صرفه جویی شود.
منبع : PCMAG
- ۹۹/۰۲/۲۸